На Київщині у національному парку «Голосіївський» з'явилися нові нелегальні поховання

1330 0
Нелегальні поховання постійно з'являються на території національного парку «Голосіївський»
ФОТО: ОЛЕКСАНДР СОКОЛЕНКО / FACEBOOK

ФОТО: ОЛЕКСАНДР СОКОЛЕНКО / FACEBOOK

На території 12 кварталу Святошинського лісництва (Указом Президента України від 01.05.2014 р. № 446/2014 усі території природно-заповідного фонду Святошинського лісопаркового господарства належать до меж Національний природний парк «Голосіївський») почали з'являютися численні нелегальні поховання. Попри відкрите кримінальне провадження та накладений арешт на так зване кладовище, тут все одно з'являються нові поховання. Про це повідомив співробітник парку Олександр Соколенко.

«Звісно, так не можна, але у представників партії «Нових облич» та людей з орбіти колишнього мера Ірпеня Карплюка, вочевидь, думка інша», – написав Олександр Соколенко.

Формально кладовища у 12 кварталі Святошинського лісництва не існує, а територію лісового кварталу, відповідно до чинної землевпорядної документації, віднесено до Голосіївського національного парку. Проте це, стверджує Соколенко, не хвилює місцевих керманичів.

«З метою попередження в майбутньому спроб ховати у лісі померлих, балансоутримувачем було перекрито лісові дороги шляхом встановлення бетонних блоків. Що своєю чергою викликало бурхливу реакцію Ірпінських керманичів», – пише Соколенко.

17 березня на узбіччі лісової дороги, що її було перекрито бетонними блоками, зібрався стихійний мітинг під орудою депутата Ірпінської міськради Антона Головенка.

«Тема мітингу – віддайте нам шматок заповідного київського лісу, нам нема де ховати померлих (звісно, якщо всю заплаву Ірпеня та зелені зони у місті давно роздано численним забудовникам, на цвинтар місця і справді може забракнути)», – обурюється Соколенко.

21 березня, за свідченнями мешканців Романівки, комунальники Ірпеня, очолювані мером міста Олександром Маркушиним, посунули бетонні блоки з дороги та відкрили заїзд до нелегального цвинтаря. У підсумку співробітники парку викликали слідчо-оперативну групу та подали заяву про злочин. А вже наступного дня дороги до лісу були наново перекриті.

Нагадаємо, що соцмережі з'явилося відео, як син мера Березані обізвав, а потім вдарив військового на засіданні сесії. Чоловік у військовій формі критикував місцеву владу, через що, ймовірно, і сталася бійка. 

 
ТЕГИ: Київщина

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!