На Київщині викрили фермера, який годував російських окупантів

838 0
Чоловік постачав їм оптові партії продовольчих товарів зі своєї тваринницької ферми.
Фото умовне

Фото умовне

У Київській області викрили фермера-колаборанта, який годував окупантів під час захоплення Вишгородського району. Про це повідомили в Службі безпеки України. 

«На початку повномасштабного вторгнення він одним із перших підтримав загарбників, які захопили місцеві населені пункти. Щоб налагодити контакт з окупантами, колаборант постачав їм оптові партії продовольчих товарів зі своєї тваринницької ферми. Для транспортування продукції «конфіскував» в односельчанина вантажівку, погрожуючи «заявити» на нього до місцевої окупаційної адміністрації», – пояснили там. 

Читайте також: Мешканців Києва та області попереджають про можливі звуки вибухів 

Крім того, «прикриваючись» своїми зв’язками з агресором, він примусово забирав у селян акумулятори, водонасосні станції, генератори, бензопили та інше господарське обладнання і передавав загарбникам.

Після втечі росіян чоловік залишився в одному із селищ і сподівався уникнути правосуддя, однак його викрили. Наразі фігуранту повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Києві затримали двох чоловіків, які організували незаконну схему виїзду закордон. Згідно із матеріалами кримінального провадження, очільник благодійного фонду разом із спільником пропонували чоловікам призовного віку виїхати за кордон в якості волонтерів, шляхом включення їх до системи «Шлях». Свої послуги зловмисники оцінювали у розмірі 5 тис. доларів США з людини. 

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!