На Київщині виявили ще одне масове поховання майже 900 цивільних

3804 0
Триває слідство усіх вчинених окупантами злочинів, після чого в Україні проводитимуть перепис населення, щоб встановити усіх загиблих.
Фото умовне/ GETTY IMAGES

Фото умовне/ GETTY IMAGES

На території Київської області, яка перебувала під російською окупацією в березні, виявили ще одне масове поховання близько 900 цивільних. Про це президент Володимир Зеленський повідомив в інтерв’ю польським ЗМІ, пише УП.

«Міжнародні інституції інколи, дійсно, повільно діють й іноді когось не можна знайти – я маю на увазі, не можна притягнути (до відповідальності – ред.) через брак тих чи інших доказів, хоча є свідки, хоча всі це бачили. Але тим не менш, вони ж забирають сліди (своїх злочинів – ред.) – пересувні крематорії, які росіяни завезли і спалили людей, трупи. Але тим не менш, вони (слідчі – ред.) шукають і знаходять. Уявіть собі: було стільки вбитих, що, незважаючи, що вони спалили (частину трупів у крематоріях – ред.), знову знайшли могилу 900 людей у Київській області. 900 людей!», – сказав президент.

Читайте також: У Бородянці виявили ще два масові поховання

З його слів, ніхто не знає, скільки людей загинуло. Триває слідство, потім проводитимуть перепис населення, щоб знайти усіх загиблих від рук російських окупантів.

Крім того, українська влада обраховує, що близько 500 тисяч українців окупанти незаконно депортували до Росії.

Читайте також: Біля Маріуполя супутник зафіксував третє місце масового поховання

Зеленський запевнив, що українська прокуратура й правоохоронці безумовно знайдуть і засудять усіх російських окупантів, які причетні до злочинів проти цивільного населення. Проте для України важливо міжнародне визнання, що росіяни скоїли такі злочини й Росія має нести історичну відповідальність за цю злочинну війну.

Нагадаємо, 2 квітня всю Київську область, яка практично з 24 лютого стала одним з епіцентів протистояння з російськими окупантами, звільнили від окупантів. Згодом стало відомо про масові вчинки антилюдяності щодо мирних громадян України.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!