На Кирилівській запрацював новий осередок для осіб з інвалідністю. Фото

1468 1
Схожий осередок денного перебування планують відкрити до кінця року на вулиці Роксоляни.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

На вул. Кирилівській, 3А запрацював новий осередок денного перебування для осіб з інвалідністю, віком від 18 до 45 років, де люди з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку впродовж дня отримують соціальні послуги, ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Приміщенні площею 63,2 кв.м. облаштували за рахунок коштів бюджету розвитку міста, з яких 345 тис. грн пішло на реконструкцію і 46 тис. грн. – на придбання основних засобів. За кошти благодійників Центр «Джерело» придбав частину меблів, встановив стельовий підйомник, охоронну сигналізацію та частково облаштував прибудинкову територію (зокрема, пандус).

Осередок працюватиме щоденно з 9:00 до 16:00 год. Його відвідуватиме 10 осіб з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку, їх довозитимуть до осередку мікроавтобусом Центру «Джерело», забезпечуватимуть для них гаряче харчування. З молоддю працюватиме двоє асистентів, які пройшли підготовку на базі Центру «Джерело», а також інші фахівці – психолог, соціальний працівник, культорганізатор.

Читайте також: Будинок без фундаменту. Як стартувала інклюзивна освіта у Львові

Перший такий осередок для людей, старших 35 років, було відкрито Центром «Джерело» за підтримки міста в березні минулого року на вул. Дністерській, 12. За словами начальника управління соціального захисту Ігоря Кобрина, такі центри розраховані на тих людей, які живуть у районах поблизу.

«Наша амбітна мета – відкрити такі центри в кожному районі міста, щоб люди, які мають таку потребу, мали можливість не затрачати великого часу на доїзд до «Джерела». Водночас, коли ми відкриваємо такі центри в районах, то маємо змогу більше в саме «Джерело» приймати таких дітей, щоб починати реабілітацію з раннього віку», – говорить він.

За його словами, орієнтовно 30 осіб зараз перебувають в черзі на реабілітаційні послуги в «Джерелі». Загалом у Львові є близько 3 тис. осіб, які мають таку потребу.

Наступний схожий осередок планують відкрити вже до кінця року на вул. Роксоляни, 23. У ньому зможуть перебувати 13 осіб.

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
20 Лютого, 2018 16:39
Ігор Господи!345 тис. грн виділили, щоб оті совдепівські панелі помалювати???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!