На Левандівці може з’явитися квартал із новобудов і дитсадок

5053 2
На території, обмеженої вулицями Рудненською, Кондратюка та Гніздовського, у майбутньому може з’явитися новий житловий квартал, а також навчальний заклад.
фото: www.mcv.md

фото: www.mcv.md

До 18-го грудня у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території, обмеженої вулицями Кондратюка, Рудненською, Гніздовського та лініями електропередач.

У проекті опрацьовано планувальне рішення щодо використання та забудови території орієнтовною площею 10,4 га. Замовником містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІМП «Містопроект».

Читайте також: Чи знесуть у Львові хоча б одну новобудову

Як йдеться у пояснювальній записці, детальним планом передбачається появу кварталу житлової забудови (30 новобудов) із вбудованими у нижні поверхи об’єктами обслуговування (магазини, аптеки тощо). Поверховість будинків – 8-12 поверхів. Йдеться також і про облаштування кількох підземних гаражів для 866 – 900 машиномісць, а також наявність наземної парковки. Розглядають також і спорудження шумозахисного екрану з боку залізниці.

«Усередині житлового утворення біля пішохідного бульвару передбачено влаштування дошкільного навчального закладу розрахунковою ємністю ≈ 178 місць. Така місткість закладу є більшою за розрахункову потребу і дозволяє розмістити комплекс у складі дитячого садку та початкової школи», – зазначають автори проекту.

Також у пояснювальній записці йдеться, що на цій території можуть з’явитися амбулаторія сімейного лікаря, центр розвитку дитини, стоматологічний кабінет або інші об’єкти соціального значення.

Детальніше із документами можна ознайомитися за посиланням.

Додамо, зараз на території майбутніх будинків знаходиться Львівський міський молочний завод, автостоянка Львівської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів, Львівське спеціалізоване АТП-1302 та котельня Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування. Ці підприємства підлягають знесенню. Розрахунковий термін реалізації будівництва – 10 років, в тому числі 1-ша черга – 3-7 років. 

За інформацією zaxid.net, ініціатор забудови – Львівський міський молочний завод, що входить у групу компаній «Континіум». Одним із співвласників групи є львівський бізнесмен Петро Димінський. Молочний завод, що входить до групи компаній, раніше виробляв продукцію під торговою маркою «Комо», та у 2009-му році припинив свою роботу. Керівником Львівського молочного заводу є Роман Турик, а кінцевий власник – Параскевас Захароуліс з Кіпру.

8-го грудня відбудеться зустріч з головним архітектором проекту. Початок о 16:00.
Місце проведення: великий сесійний зал Львівської міської ради (пл. Ринок,1). 

Пропозиції можна подавати до 18-го грудня до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центр надання адміністративних послуг за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1.


Читайте також:
28 Листопада, 2017 15:55
Юлія оооо, цікаво чи будуть заодно реконструювати розв`язку - з`їзд з Левандівського мосту (Городоцька-Сяйво) на вул.Рудненьку (і навпаки) ?? Бо там вже зараз в час-пік - 09:00-10:00, 18:00-19:00- досить затяжні затори...
28 Листопада, 2017 15:55
Юлія оооо, цікаво чи будуть заодно реконструювати розв`язку - з`їзд з Левандівського мосту (Городоцька-Сяйво) на вул.Рудненьку (і навпаки) ?? Бо там вже зараз в час-пік - 09:00-10:00, 18:00-19:00- досить затяжні затори...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!