Київ

На лівому березі Києва курсують трамваї, вироблені з металу Азовсталі

1647 0
На вулицях Києва почали курсувати нові трамваї, вироблені з металу «Азовсталі».
Фото: Дмитрий Вольський/Facebook

Фото: Дмитрий Вольський/Facebook

Компанія «Татра-Юг» придбала сталь на комбінаті ще до повномасштабного вторгнення, а на вулиці вони вийшли тільки зараз. Вісім новеньких трамваїв вийшли на маршрут №33, що з’єднує Троєщину та ДВРЗ. Близько місяця тому на маршрути вийшли 11 таких трамваїв.

З маріупольського металу на замовлення киян випустили партію трамваїв з низькою підлогою, вдосконаленою системою опалення, сучасною вентиляцією й кондиціонуванням салону. Трамвай обладнаний для маломобільних людей та пасажирів з особливими потребами: всередині є місця з фіксацією інвалідних візків і дитячих колясок, пандуси для посадки/висадки біля входу, кнопки виходу на нижньому рівні, та зручно розмічені сидіння для вагітних жінок. Максимальна швидкість трамваю – 75 км/год, що дає можливість подолати шлях від однієї кінцевої до іншої лише за 15 хвилин.

Як відомо, у лютому маріупольські комбінати припинили роботу. Далі були місяці облоги, щоденні бомбардування та обстріли. «Азовсталь» перетворилася для всього світу на символ незламності та стійкості українців, а довоєнна сталь маріупольських комбінатів набула нового життя. Зокрема, з останньої партії металу, виробленого на заводі, були створені браслети «Символ незламності», які розкупили у рекордно короткі терміни. Усі гроші, виручені з продажу, були направлені на проєкт «Армія дронів». 

Нагадаємо, відзавтра у Києві відновлять рух автобусів №12.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!