Окупанти знову влучили у цистерну з азотною кислотою на Луганщині

1657 0
Мешканців просять залишатися в укриттях, а якщо перебуваєте у приміщеннях – зачинити вікна та двері.
фото сергія гайдая

фото сергія гайдая

Поблизу Рубіжного на Луганщині російські окупанти знову здійснили хімічну атаку, влучивши у цистерну з азотною кислотою. Мешканців просять залишатися в укриттях, а якщо перебуваєте у приміщеннях – зачинити вікна та двері. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Дія на людину: азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки. Підготуйте захисні маски для обличчя, змочені содовим розчином. Слідкуємо за напрямом вітру!», – написав він у Фейсбуку.

Читайте також: «Психопати сотнями не ходять. Йдеться про страшну ненависть». Дослідниця терору про злочини росіян

Додамо, що пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях – набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами.

При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон'юнктиви, що призводить до втрати зору.

Перша допомога

При попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти потрібне промивання шлунка великою кількістю води.

Нагадаємо, що 5 квітня росіяни здійснили першу хімічну атаку у Рубіжному, влучивши у цистерну з азотною кислотою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!