На Луганщині росіяни посилають жінок «шпигувати» і погрожують розстріляти їхніх дітей

1119 0
Жінки змушені йти на позиції українських військових нібито за гуманітарною допомогою, а тоді мають розповідати росіянам, як облаштовані їхні позиції.
Російська військова техніка на Луганщині/Фото ілюстративне

Російська військова техніка на Луганщині/Фото ілюстративне

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай каже, що в районі населеного пункту Рубіжне, де тривають бої російські окупанти змушують жінок розвідувати місцезнаходження українських військових і погрожують розстрілом їхнім дітям. Про це Гайдай повідомив під час онлайн-брифінгу 26 квітня. 

«Можу вам навести жахливу ситуацію, яка зараз відбувається в Рубіжному. Орки крадуть дітей, а потім змушують жінок, їхніх матерів, щоби вони йшли на позиції українських військових під егідою, що їм нібито потрібна гуманітарка», – сказав він. 

Жінок змушують йти і брати гуманітарні набори чи продукти і потім повертатися назад і розповідати, як облаштовані позиції українських захисників. Якщо жінки цього не зроблять, то вони погрожують розстріляти дітей, стверджує Гайдай. 

Читайте також: Біля Маріуполя зафіксували 300-метрову братську могилу

Нагадаємо, що на Донецькому і Таврійському напрямках російські війська здійснюють переміщення пунктів управління ближче до лінії бойового зіткнення. Противник веде вогневий вплив по позиціях військ ЗСУ із застосуванням мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення. На Сіверодонецькому напрямку противник веде бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!