На Луганщині росіяни влучили у цистерну з азотною кислотою

3691 0
Мешканців просять не покидати укриття, а якщо перебуваєте в приміщенні – зачинити вікна та двері.
фото сергія гайдая

фото сергія гайдая

У Рубіжному на Луганщині російські загарбники влучили у цистерну з азотною кислотою. Мешканців просять не покидати укриття, а якщо перебуваєте в приміщенні – зачинити вікна та двері. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Підготуйте захисні маски для обличчя пропитані содовим розчином. Слідкуємо за напрямом вітру, дуже чекаємо на дощ, він допоможе», – каже Гайдай.

Читайте також: Ця окупація тимчасова. Зеленський закликав українців йти у наступ і виганяти росіян

Додамо, що азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та попаданні на шкіру й слизові оболонки. Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях – набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами.

При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон'юнктиви, що призводить до втрати зору.

Перша допомога

При попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти потрібне промивання шлунка великою кількістю води.

Нагадаємо, що вчора російські загарбники вкотре обстріляли церву на Луганщині та поранили двох священників.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!