На Новому Львові замість промислових хащів проектують житловий квартал і сквер. Візуалізація

12611 1
Детальний план кварталу представлять на громадських слуханнях 15-го травня. Проект розроблений на територію між вулицями Луганською, Тернопільською, професора Буйка та Панаса Мирного.
Автори візуалізації: Юрій Столяров та Лілія Людкевич

Автори візуалізації: Юрій Столяров та Лілія Людкевич

«Проект передбачає забудову старих промислових об’єктів, які вже не діють або поділені на малі підприємства чи склади. Також там є занедбана територія з самовільною балкою» розповіла Tvoemisto.tv співавторка проекту, архітекторка «Містопроекту» Лілія Людкевич. Частину промислових приміщень переобладнають під об'єкти громадського призначення. 
 
 
Територія, охоплена детальним планом. Вигляд з карт Google Earth
 
Загалом йдеться про 1100 квартир приблизно для 3600 осіб. Основна забудова розрахована на 6-10 поверхів, але передбачаються і 16-типоверхівки.
 
На території кварталу також мають збудувати два дошкільні заклади: дитячий садок та групу неповного дня. «Їх місткість ще не прораховували, але вони мали би забезпечувати потреби кварталу. Поруч, на території колишнього «Полярону», пропонують розмістити школу. Ці два детальні плани розглядають як комплексну територію, оскільки вони межують по вулиці Тернопільській. Відповідно, так само там розмістять кілька дошкільних закладів, спортивні споруди на території школи» розповіла архітекторка.
 
 
За планом від вул. Панаса Мирного до зеленої зони вул. Луганської простягатиметься пішохідна алея, а в перспективі  — сквер. «Проект передбачає наземний пішохідно-велосипедний міст від вул. Тернопільської через вул. Луганську і залізницю, аби поєднати пішохідно-велосипедний рух від Українського католицького університету і далі до центру міста саме через алею по Тернопільській. Там є досить широкі червоні лінії  40 метрів, це дозволяє зробити пішохідну алею»,  повідомила Лілія Людкевич.
 
Організацію простору на цій території ускладнюють лінії електропередач, адже поруч розташована ТЕЦ.  
 
 
Детальний план території між вулицями Луганською, Тернопільською, професора Буйка та Панаса Мирного 15-го травня представлять на громадських слуханнях. Вони відбудуться у приміщенні школи №69 (вул. Запорізька, 20) о 18.00. Пропозиції приймають до 19-го травня у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центр надання адміністративних послуг за адресою: пл. Ринок, 1, тел. 032 297 57 63. Ознайомитися з планом можна на сайті ЛМР
 
Зміни до детального плану території між вулицями Луганська, Угорська, Тернопільська та проспектом Червоної Калини, що охоплює територію колишнього заводу «Полярон», тільки готуються для винесення на громадські слухання.
 
Підготувала Зоя Красовська
візуалізація з сайту ЛМР

Читайте також:
12 Травня, 2017 12:17
юрий незаконна забудова по вул сянський! Чому дали продовжується будивництво циєї химери?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!