На LvivMozArt у Свірзькому замку презентували оперу «Алкід». Фото

2524 0
Оперу впродовж довгого часу вважали втраченою, тож на LvivMozArt вперше показали повноцінну режисерську постановку.
Фото: LvivMozArt | Facebook

Фото: LvivMozArt | Facebook

У Свірзькому замку, у межах фестивалю LvivMozArt, відбулась прем’єра опери «Алкід», композитором якої став Дмитро Бортнянський. Її довгий час вважали втраченою, тож на LvivMozArt вперше показали повноцінну режисерську постановку.

Оперу можна буде послухати 19 та 20 липня о 20:00 у Свірзькому замку. Зі Львова трансфер відправляється о 19:00 від вул. Винниченка, 32 і вирушає назад о 23:30.

Довідка

«Алкід» — опера Дмитра Бортнянського на три дії. Вперше її представили у Венеції у 1778 році. Головний герой — Алкід (Геракл) зустрічає двох жінок, одна з яких уособлює Грішність (Едоніда), а інша — Доброчесність (Аретея).  Едоніда малює перед Алкідом світ насолод і радощів, тоді як Аретея не приховує, що на праведному шляху героя чекають небезпеки і випробування, що вимагають чималої мужності. Опера написана в традиціях опери-серіа.

Фото LvivMozArt


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!