На Львівщині 136 медиків захворіли на коронавірус

2055 0
Водночас в області кажуть, що лікарні готові до прийому хворих на Covid-19.
Фото: Волинь24

Фото: Волинь24

Станом на 12 травня на Львівщині на Covid-19 захворіли 136 медиків. Про це під час брифінгу ЛОДА сказав заступник директора департаменту охорони здоров'я Андрій Васько.

Загалом за минулі 5 днів у Львівській області на коронавірус захворіли 250 людей, що становить майже третину від усіх хворих з моменту, коли у Львові почали лабораторно діагностувати хворобу, каже Андрій Васько.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

Він додає, що в ЛОДА очікували зростання кількості хворих і послаблення карантину сприятимуть тому, що більше людей захворіють.

«З кожним етапом послаблення буде більше хворих. Але наші медзаклади зараз повністю готові до прийому хворих на Covid-19. Це була наша основна, коли спочатку вводився жорсткий карантин», – сказав Андрій Васько.

Нагадаємо, обласна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила відтермінувати послаблення карантину до 15 травня. Але міські та районні комісії з питань ТЕБ і НС можуть ухвалювати рішення про послаблення карантину на власний розсуд. Так, у Львові дозволили роботу літніх майданчиків, музеїв, відкрили парки, а сьогодні дозволили відновити роботу салонам краси, перукарням та приватним стоматологічним кабінетам. Водночас серед усіх захворілих на Covid-19 в області найбільше хворих – у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!