На Львівщині за добу 17 людей отруїлись чадним газом, серед них двомісячне маля

1599 0
Загалом до лікарень з ознаками отруєння чадним газом госпіталізувати 17 людей.
Фото: EUStock/Depositphotos

Фото: EUStock/Depositphotos

Двомісячне маля та 94-річну бабусю госпіталізували через отруєння чадним газом. За учорашню добу на Львівщині трапилось 7 випадків отруєння чадним газом. Загалом 17 людей госпіталізували до лікарень. Про це повідомляє департамент цивільного захисту ЛОДА.

Читайте також: Через отруєння чадним газом у Львові загинула молода пара

П’ять випадків отруєння сталося у Львові. Зокрема квартирі багатоповерхівки на вул. Довбуша, 16ц чадним газом отруїлась сім’я з трьох людей, серед яких 12-річна дитина, на вул. Героїв Майдану, 3 отруїлась мешканка 1926 року народження. Також з отруєнням чадним газом госпіталізували двох людей із квартири у будинку на вул. Івана Франка, 90. На вул. Війтовича, 14 від чадного газу постраждали четверо осіб, серед яких діти віком 8 та 12 років, ще один випадок отруєння трапився у приватному будинку на вул. Стадників: постраждали троє людей, серед яких 5 річна дитина.

У Самборі у квартирі чотирьохповерхового багатоквартирного будинку на вул. Козацькій, 2, отруїлася, ймовірно, чадним газом дитина віком 2 місяці. У Миколаєві у квартирі багатоповерхівки чадним газом отруїлось ще троє осіб.

Усіх потерпілих доставили у лікарні, до їхніх помешкань припинили подачу газу.

Читайте також: На Львівщині троє молодих хлопців загинули через отруєння чадним газом

Фахівці наголошують, основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, двері, вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.

Нагадаємо, газ – вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії – вибуху, пожежі, отруєння та руйнування. Під час усіх нещасних випадках, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу – 103, пожежну – 101, газову – 104, поліцію – 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту і вони прибудуть на місце події.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!