На Львівщині 2021-й планують проголосити роком Євгена Коновальця

1081 0
У 2021 році на Львівщині відзначатимуть 130-ту річницю від дня народження Євгена Коновальця
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

На Львівщині 2021 рік планують проголосити роком Євгена Коновальця. Остаточне рішення мають прийняти депутати Львівської обласної ради на засіданні, на відповідних комісіях таку пропозицію обранці уже затвердили, інформує пресслужба ЛОР.

Читайте також: Від Франка до Ступки. Хто з відомих львів’ян цього року відзначає ювілей

У 2021 році на Львівщині відзначатимуть 130-ту річницю від дня народження Євгена Коновальця (1891-1938), полковника, організатора і провідника ОУН. Народився він 14 червня 1891 р. в с. Зашків, що на Львівщині, в родині священика. Закінчивши 1901 р. народну школу в Зашкові, вступив до української Академічної гімназії у Львові. Після закінчення якої студіював право на юридичному факультеті Львівського університету.

У Львові Коновалець взяв на себе керівництво Українською військовою організацією (УВО). Перебуваючи в еміграції готував підґрунтя для створення Організації українських націоналістів, яка остаточно сформувалася на І Конгресі у Відні в лютому 1929 р., яку він і очолив. Його проголосили головою Проводу українських націоналістів. На своєму посту він перебував майже 10 років, ініціював повстання громадських організацій поборницького характеру у Франції та Австрії, намагався порушити українські питання на форумі Ліги націй.

Читайте також: Митрополит Андрей Шептицький отримав титул праведного

Нагадаємо, 2020 рік на Львівщині був Роком митрополита Андрея Шептицького, Роком Андрія Мельника, Роком Івана, Галини та Юрія Лип, Роком Василя Вишиваного. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!