На Львівщині 21-річний ухилянт-«пенсіонер» намагався за хабар виїхати за кордон

8601 0
Після відмови у виїзді юнак запропонував хабар у розмірі 500 євро.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

У пункті пропуску «Краківець», що на Львівщині, прикордонники виявили 21-річного ухилянта, який намагався виїхати до Польщі за фіктивними документами та запропонувавши хабар. Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Для перетину кордону, окрім паспорта, чоловік надав інспектору прикордонного контролю пенсійне посвідчення. Під час перевірки прикордонники встановили, що документ з ознаками підробки.

Коли юнаку відмовили у пропуску через державний кордон, він зізнався, що купив «статус пенсіонера» у невідомих, бо мав намір потрапити до країн ЄС. Проте викриття ухилянта не зупинило, як зазначають прикордонники, він спробував «вирішити питання» підкупом та запропонував 500 євро.

Читайте також: Відомого львівського художника підозрюють у завезенні автівок під виглядом гуманітарної допомоги

За цим фактом до правоохоронних органів скеровано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі». Також чоловік відповідатиме за використання підроблених документів під час перетину кордону, згідно за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Нагадаємо, про кількість затриманих на державному кордоні, способи незаконного перетину та хабарі в інтерв'ю Tvoemisto.tv повідомив пресофіцер Західного регіонального управління Держприкордонслужби, яка охоплює Львівську, Закарпатську, Чернівецьку і Волинську області, підполковник Роман Павленко.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!