На Львівщині 2-річний хлопчик підпалив себе та загинув

23449 0
Хлопчик отримав термічні опіки та отруївся продуктами горіння.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 8 грудня, у Жидачеві, що на Львівщині, 2-річний хлопчик загинув внаслідок необережного поводження з вогнем. Дитина бавилась із сірниками та підпалила свій одяг, повідомляє Поліція Львівської області.

Як встановили слідчі Жидачівського відділення поліції, хлопчик разом з 4-річною сестрою та 6-річним братом перебували вдома самі, без нагляду дорослих. Мати в той час була на роботі.

Повідомлення про те, що в Жидачеві загинув малолітній хлопчик в поліцію надійшло сьогодні, 8 грудня, близько 9 год. ранку. Слідчо-оперативна група, співробітники ювенальної превенції, дільничний офіцер встановили, що хлопчик віком 2 роки і 8 місяців бавився сірниками і в якийсь момент на ньому зайнявся одяг. Хлопчик проживав у будинку разом з матір’ю, чотирирічною сестрою та шестирічним братом.

Читайте також: Через необережне поводження з вогнем померла сторож львівського дитсадку

Близько дев’ятої години ранку в будинок прийшла їхня тітка – вона викликала медиків та повідомила в поліцію. Як встановили лікарі, хлопчик отримав термічні опіки та отруївся продуктами горіння. Незважаючи на зусилля медиків, врятувати життя дитини не вдалось.

Двох інших дітей, які були у будинку, доставили у лікарню для медогляду – загрози їх життям немає.

За фактом слідчі Жидачівського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ст.166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Довідково

Правоохоронці закликають батьків ретельно та відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків по догляду за дітьми.

В жодному разі не залишайте малолітніх дітей самих, без нагляду дорослих.

У випадку, якщо батькам потрібно відлучитись, особливо на тривалий час, варто відвести дитину до родичів або в інше місце, де вона перебуватиме у безпеці, під наглядом та отримає допомогу у випадку необхідності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!