На Львівщині 32-річний чоловік через укус змії потрапив до реанімації. Як вберегтися

1158 0
Мешканців Львівщини закликають бути обережними та уважними, відправляючись у ліс чи на природу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У реанімаційне відділення Сколівської центральної районної лікарні вчора,12 червня, потрапив 31-річний чоловік, мешканець села Ялинкуватого, якого вкусила змія у ліву стопу. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області. 

У ДСНС закликають мешканців області бути обережними та уважними, відправляючись у ліс чи на природу:
 
  • якщо побачили змію поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.
  • у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.
  • вирушаючи у ліс, краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.


Tvoemisto.tv уже розповідало про те, що робити при зустрічі зі змією. Так, голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин радить, перш за все, дезінфікувати місце укусу чи хоча б промити водою. Відразу зняти браслети, перстень, обручку тощо. Дискусійним залишається відсмоктування отрути. Можна спробувати видалити якомога більше отрути з рани, видушуючи її з кров’ю чи відсмоктуючи. У жодному разі не слід цього робити ротом, якщо тріснута губа або є відкрита рана, оскільки отрута може потрапити у кровоносні судини шиї та голови, що небезпечно. Якщо ж слизові оболонки цілі, то негайно спльовуючи відсмоктану отруту цьому можна запобігти.

У будь-якому випадку, зменшення дози отрути, яка потрапила в організм, зменшує її наслідки.

Не можна накладати джгут, оскільки отрута гадюки має сильну місцеву дію і від застою крові може початися відмирання тканин у місці укусу. З іншого боку, навпаки, не варто інтенсивно рухати враженою кінцівкою, щоб не дозволяти отруті розійтися по всьому організму. Кінцівку варто знерухомити, місце укусу можна охолодити, але не розрізати й не припікати. Детальніше можна дізнатися за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!