На Львівщині активізувалися телеграм-канали, де поширюють недостовірну інформацію про повітряну тривогу

1521 0
Мешканців закликають ретельно перевіряти джерелам інформації та не вестись на провокаційні повідомлення, що стосуються безпеки в області.
ілюстративне фото: gorod.lv

ілюстративне фото: gorod.lv

На Львівщині активізувалися телеграм-канали, де поширюють недостовірну інформацію про повітряну тривогу в області. Як повідомили у Львівській ОВА, такі канали мають на меті створити паніку та посіяти недовіру до діяльності ЗСУ, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Зокрема, йдеться про інформацію стосовно ракетної небезпеки у Львові та області із закликом перейти до найближчих укриттів, яку оприлюднили 10 серпня, о 15:08, у чатах: «Ракетна небезпека», «Ракетна небезпека Львів», «Типовий Львів», «Zahid WTF». Разом із цим мешканці області у коментарях почали писати, що, мовляв, не чути сирен.

Читайте також: Як не втратити зв'язок у випадку надзвичайної ситуації

«Останнім часом в різноманітних телеграм-каналах з’являється інформація, що має на меті створити паніку та посіяти недовіру до діяльності ЗСУ, органів державної влади та місцевого самоврядування. Звертаємо вашу увагу, що служби, які уповноважені вмикати сигнали цивільного захисту («Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги»), повідомлень про «Ракетну небезпеку» у цей проміжок часу не надсилали. Тому у Львівській області сили повітряна тривога не оголошувалась», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що також вночі 8 серпня у телеграм-каналах поширювали інформацію, що у Львові повітряна тривога, але через технічні причини у місті та у додатках на телефонах не ввімкнули сповіщення. Ця інформація не відповідає дійсності. Загрози тоді не було.

Окрім цього, раніше через те, що багато інформаційних ресурсів дезінформували населення про початок та завершення повітряної тривоги, керівництво Львівської обласної військової адміністрації прийняло рішення обмежити повідомлення про повітряну тривогу на підставі воєнного стану в країні. Так, усі сповіщення надходять у телеграм-каналі Оповіщення ЦЗ, а також у мобільному додатку «Повітряна тривога».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!