На Львівщині анонсували масове тестування мешканців на коронавірус

9413 0
Першими тестування мають пройти ті, хто нещодавно повернувся з-за кордону, або мав контакт із підтвердженими хворими на коронавірус.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Із наступного тижня на Львівщині планують розпочати масове тестування населення на коронавірус. Про це повідомив голова ЛОДА Максим Козицький.

Читайте також: Як я потрапила у львівську інфекційну лікарню з підозрою на коронавірус

Тестувати мешканців області планують спільно з Львівським ІТ Кластером.

«Зараз ми активно розробляємо алгоритм та правила такого тестування. Передбачаю, що перші масові тестування будуть проведені з середини наступного тижня. Провести таке тестування – справа не одного дня, і на це знадобиться чимало зусиль», – каже Максим Козицький.

Першими тестування мають пройти ті, хто нещодавно повернувся з-за кордону, або мав контакт із підтвердженими хворими на коронавірус.

«Ми запустили проєкт United for health. Першим пріоритетом проєкту United for health є запуск масового тестування населення та збір даних, адже саме дані про хворих дадуть нам можливість прогнозувати ситуацію в місті та області надалі – піки спалаху, навантаженість на медичну інфраструктуру, тощо. Тому співпраця з Львівською облдержадміністрацією є наступним нашим кроком у реалізації проєкту», – розповів СЕО Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський.

У ІТ Кластеріі додають, що під час першого пілотного етапу масового тестування запланували провести 10 тис. експрес-тестів. Після цього кампанія масового тестування перейде на постійний режим роботи. 

Читайте також: Експрес-тести не помічні. Що треба знати про швидкі тести на виявлення коронавірусу

Нагадаємо, 23 березня Львівський ІТ Кластер запустив благодійний проект United for health, в межах якого учасники Кластеру зібрали 3 мільйони гривень на закупівлю експрес-тестів на виявлення антитіл COVID-19. Перші 20 тисяч тестів надійдуть упродовж 9 днів.

Додамо, є два види тестів на коронавірус: експрес-тести і тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Останнє є більш точним та швидшим, утім на Львівщині є лише дві тест-системи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!