На Львівщині анонсують перекриття всіх пунктів пропуску до Польщі

12743 2
Активісти анонсували перекриття усіх пунктів пропуску на кордонах до Польщі в межах Львівської області.
фото: Ігор Зінкевич

фото: Ігор Зінкевич

Про це повідомив один із організаторів сьогоднішньої акції Віктор Пехник, пише Гал-інфо. За його словами, активісти протестують через зміни до Податкового кодексу, які набули чинності з 1-го січня. Він додав, що активісти перекрили 4-го січня пункт «Рава-Руська – Хребенне» для того, аби начальник митниці пояснив нові правила перетину кордону із товаром.

Як відомо, 1 січня 2018 року набрав чинності закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в’їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. За більш частого в’їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Читайте також: Скільки можна випити за кермом. Таблиця

«Спершу ми підійшли до пункту пропуску і попросили, щоб до нас вийшов начальник зміни або його заступник, аби той пояснив положення закону щодо 24 годин перебування у Польщі. Адже наскільки ми розуміємо, поки не пройде доба після перетину кордону, ми навіть пляшку вина не маємо право перевести, якщо вона коштує 50 євро. Та поки ми чекали, нам стало відомо, що начальник митниці вже пішов чи на лікарняний, чи у відпустку. А заступник до нас їде вже третю годину. Звісно активістів це обурило та рознервувало,  тому вони почали ходити по пішохідному мосту», – пояснив причини перекриття Віктор Пехник.

За його словами, мітингувальників було орієнтовно 60, однак лише кількох із них запросили поговорити на саму митницю, при цьому відмовившись коментувати будь-що на камеру.

«Якщо все ж таки ми не отримаємо бажаний результат від нашого зібрання, то плануємо разом з місцевими 10-го січня перекрити усі пункти пропуску у Львівській області», – додав він. – Мабуть, здебільшого причиною черг стають ті, що їздять з контрабандою (цигарками, алкоголем). Але ж їм цей закон не страшний, адже вони традиційно дадуть хабар на кордоні і вирішать це питання, як завжди. Тому цей Закон не вирішує проблем на кордоні, а тільки додає незручностей звичайним громадянам».


Читайте також:
5 Січня, 2018 20:44
Петро Нормально там купляти в тут в парі разів дорожче продати платять податки правильно
5 Січня, 2018 10:26
Тарас якраз контрабандисти і будуть блокувати. Нормальній людині достатньо раз в три дні поїхати, чи раз в тиждень, чи раз в місяць, а ті, яким все мало, які по 3-4 рази за день ганяють контрабанду - і будуть блокувати. [***]и
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!