На Львівщині арештували нерухомість росіян на понад 13 мільйонів грн

994 0
Приміщення підприємства перебуває у власності громадян рф, також за договором оренди бенефіціарами його також є росіяни.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

На Яворівщині суд арештував нежитлове приміщення загальною площею 10 тисяч кв м та вартістю понад 13 мільйонів грн. Нерухомість належить підприємству, бенефіціарними власниками якої є громадяни рф та за договором оренди перебуває у користуванні підприємства, кінцевими власниками якого є також росіяни. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: Суд арештував майно трьох підприємств на Львівщині, засновниками яких є росіяни

За даними слідства, підприємство-орендар, яке займається обробкою деревини, при декларуванні від’ємного значення з податку на додану вартість, у тому числі заявленого до відшкодування з бюджету, недостовірно відобразило суми податку на понад 320 тис грн.

Наразі вирішується питання про передачу арештованого майна в управління АРМА.

Наразі кримінальне провадження за фактом закінченого замаху на незаконне бюджетне відшкодування ПДВ скеровано за підслідністю до Бюро економічної безпеки України (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 191 КК України).

Читайте також: Суд арештував готель «Дністер», власником якого є росіянин

Нагадаємо, суд у Львові заарештував на приміщення одного з підприємств на вулиці Городоцькій, кінцевими бенефіціарними власниками якого є особи, пов’язані з російською федерацією.

Суд заарештував приміщення двох готелів у Львові та Києві, які належать російському підприємству. Раніше також було накладено арешт на гуртожитки російських компаній у Львові. 

Крім того, суд арештував корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій, кінцевим бенефіціаром якої є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки країни-агресора. У бізнес-колах рф цей чоловік відомий як «железный мальчик». Так у росії називають олігарха Олексія Мордашова, який контролює значну частку в німецькому туристичному холдингу TUI. Він володіє однією з найбільших російських сталеливарних і гірничодобувних компаній і має контрольні пакети акцій кількох підприємств.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!