На Львівщині арештували озброєного священика російської церкви

3719 0
Усі вилучені предмети придатні для стрільби та відносяться до категорії боєприпасів і вибухових пристроїв.
Ілюстративне фото: Високий замок

Ілюстративне фото: Високий замок

Поблизу міста Судова Вишня Мостиського району затримали священика Благочинного Львівського округу Російської істинно-православної церкви, з машини якого вилучили зброю. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Львівської області.

У підозрюваного вилучили 39 патронів, призначених для стрільби із короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, пістолетів Макарова та пістолетів – кулеметів відповідного калібру, 7 саморобних патронів та ручну наступальну гранату «РГД – 5» із підривником.

Читайте також: На українському телебаченні серіали про «російських мєнтів» планують замінити патріотичними

Як уточнили Tvoemisto.tv у прес-служба львівської прокуратури, священика затримали ще 15 грудня, а 17 грудня його взяли під варту. Під час затримання всі боєприпаси вилучили з його машини за його присутності.

Городоцька місцева прокуратура повідомила зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

У Судовій Вишні є Храм Істинно-Православної Церкви Святого Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа. Її протиієреєм є Вячеслав Коновалов, який імовірно і є затриманим. Також про затримання Вячеслава Коновалова повідомляє видання Zaxid.net.

Вікторія Ейсмунт

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!