На Львівщині безкоштовно встановлять 10 тисяч газових лічильників

4186 1
До кінця 2015 року «Львівгаз» планує безкоштовно встановити мешканцям Львівської області близько 10 тисяч газових лічильників.
фото: samgas.com.ua, www.rbc.ua

фото: samgas.com.ua, www.rbc.ua

Від червня по грудень підприємство зобов’язується в рамках відповідної інвестиційної програми облаштувати приладами для обліку блакитного палива домівки, де є газова плита і колонка для підігріву води. Разом з тим споживачі, які використовують одну газову плиту, безкоштовний лічильник зможуть отримати лише з січня 2016 року. 

Газовики закликають жителів Львівщини не писати заяв та не ставати у черги, оскільки «Львівгаз» встановлюватиме прилади для обліку блакитного палива відповідно до власного графіку.

Читайте також: Все, що треба знати про оплату за газ

«До когось прийдемо влітку, до когось - восени або в грудні», – зауважив перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король. Він також додав, що з 1 січня 2016 року споживачі, які мають плиту і колонку, взагалі не зможуть користуватися газом без лічильника. 

Мешканці Львівщини, які не хочуть зволікати зі встановленням газового лічильника, можуть придбати його за власні кошти. Вартість лічильника становить приблизно 2,5 тисяч гривень.

Згідно з планом, з 1 січня 2018 року газовими лічильниками мають бути облаштовані всі помешкання Львівщини. Наразі у області 630 тисяч абонентів мають прилади для обліку блакитного палива, а 150 тисяч домівок потребує їх встановлення. 

Джерело: EcoTown


Читайте також:
3 Червня, 2015 12:58
666 ... нарахування оплати за спожитий газ по новим нормам споживання ( від 29.04.2015р. ) так само невигідно для абонентів , де в оселі прописано 3(три) і більше особи і не встановлено отой лічильник ... "експердуї" і "експердутки" із укр ЗМІ розказують людям про якісь шалені обєми споживання газу населенням ... я зробив опитування декількох десятків абонентів і можу стверджувати -- там , де стоїть лічильник , сім`я із трьх осіб споживає 18- 20 кубів газу в місяць (за показами лічильника) ... тому , сім`я із двох осіб (в середньому) не споживає більше затвердженої наразі "норми" -- 9 х 2 = 18 кубів ... для більш чисельніших сімей встановлення лічильника конкретно вигідне і доцільне ... АЛЕ ... із цією "владою" людям не можна "розслаблюватись" ... бо ЇМ ( нензам-олігархам і їхнім холуям) завжди -- НЕХВАТА ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!