На Львівщині більше 20 амбулаторій отримали комплекти для телемедицини

1087 0
Обладнання використовується при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

21 амбулаторія Львівщини отримали комплекти для телемедичного консультування. Зокрема, чергова партія наборів для телемедицини поїхала в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Жовківського (в села: Зашків, Туринка, Боянець, Деревня, Любеля, Зіболки, Нова Скварява, Глинськ, Бишків, Потелич, Малехів, Кунин, Гряда, Кам’янка-Липник, Лавриків, Гійче, Волиця, Забір’я, Добросин) та Самбірського (села: Воля Баранецька, Бісковичі) районів. Про це на своїй сторінці у Фесбук повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Читайте також: Для сільських амбулаторій на Львівщині закупили 159 автівок. Куди направлять

Обладнання використовується при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку, наприклад, важливим є у віддалених сільських місцевостях, де лікарю потрібно проконсультуватись з вузькопрофільними колегами.

В комплекс для телеметрії та телемедичного консультування входять портативний ЕКГ, вимірювач артеріального тиску, пульсоксиметр, спірометр, безконтактний термометр, дерматоскоп, цифрова оглядова камера та планшет для зберігання та передачі даних.

До кінця року всі амбулаторії сімейної медицини отримають такі комплекти, бо всі сімейні лікарі мають бути забезпечені цими сучасними засобами.

Обласний бюджет дофінансував 500 000 грн на цю мету. Таким чином, ми ефективно освоїли державну субвенцію.

Довідково

Телемедицина – комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником, наприклад, в сільській місцевості). Повідомленнями обмінюються лікарі між собою. Так лікарі первинної ланки мають можливість швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег.

Консультації в форматі «лікар – лікар» можна отримати у сфері пульмонології, ендокринології, дерматології, педіатрії тощо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!