На Львівщині близько 43% навчальних закладів готові до очного навчання

1777 0
Форму навчання відповідно до законодавства визначає педагогічна рада закладу спільно з батьками.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

На Львівщині близько 43% навчальних закладів готові до очного навчання. Це означає, що вони забезпечені відповідними укриттями і зможуть розпочати навчальний процес безпечно. Про це йшлося сьогодні, 3 серпня, під час засідання комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради. 

«В області обстежено близько 70% навчальних установ, впродовж наступних двох тижнів плануємо перевірити решту закладів», – цитує директора департаменту освіти і науки ЛОВА Олега Паску пресслужба обласної ради.

Читайте також: Формат буде різний. Як розпочнеться новий навчальний рік для львівських школярів

Форму навчання відповідно до законодавства визначає педагогічна рада закладу спільно з батьками, які також можуть приймати індивідуально рішення щодо навчання своїх дітей. Якщо школи матимуть таких учнів, що не готові зараз відвідувати школи, то пропонують підключати таких учнів до дистанційної форми навчання в інших закладах освіти. Окрім того, за словами Олега Паски, освітяни паралельно готуються до дистанційного навчання.

Щодо профтехосвіти, то є бачення, щоб вони вчилися або очно, або у змішаній формі. Стосовно вищої школи, то обговорюють варіант, щоб перший та останній курси навчалися за можливості в закладах освіти, решта – дистанційно.

Додамо, що, за словами міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, станом на 1 серпня 30% шкіл готові до початку навчального року в очному режимі. На кінець місяця ця кількість може збільшитися. Водночас міністр запевнив, що на першому місці залишається безпека дітей, і батьки самі визначатимуть, яку форму навчання обирати. А школи можуть розглядати різні варіанти оптимізації навчального процесу.

Читайте також: На Львівщині буде кілька десятків 200-бальників. Олег Паска про навчання, підручники та мультитест

Нагадаємо, про те, яким буде новий навчальний рік у школярів, за яким форматом вони навчатимуться, які проблеми матимуть освітяни і до чого варто готуватися, читайте у проєкті «Тема тижня».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!