На Львівщині бустерну дозу від Covid-19 отримали майже 4 тисячі людей

1387 0
За минулу добу щеплення від коронавірусу отримали 2 643 мешканці Львівщини.
фото: slovoidilo.ua

фото: slovoidilo.ua

На Львівщині від коронавірусної інфекції Covid-19, станом на сьогодні, 15 січня, вже зробили 1 931 722 щеплень, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Скільки у львівських лікарнях пролікували хворих із коронавірусом і скільки з них померли

З усіх провакцинованих дві дози уже мають 934 154 людей. Бустерну дозу отримали 3 979, а додаткову – 96.

За минулу добу щеплення від коронавірусу отримали 2 643 мешканці Львівщини.

Загалом цими вихідними в області працюють 24 центри вакцинації та 104 пункти щеплення.

Читайте також: Дві вакцини показали найвищу ефективність для бустерної дози. Дослідження

Нагадаємо, що у післясвятковий період на Львівщині зросла кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Зокрема, йде активне поширення нового штаму «Омікрон», який підозрюють у майже 100 мешканців області. 

Штам коронавірусу «Омікрон» характеризується особливою заразністю – він у 4 рази заразніший за штам Дельта. За даними ВООЗ, «Омікрон» викликає класичні симптоми коронавірусу, такі як температура, кашель і втрата нюху, лише в 50% випадках. Серед найпоширеніших проявів інфекції вчені назвали нежить, головний біль, стомлюваність, чхання і біль в горлі. А в нового варіанту інфекції присутній ще й такий симптом, як втрата апетиту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!