Через брак шкільних автобусів Львівщина звернулася до міжнародних благодійників

806 0
Така ситуація виникла через збільшення кількості учнів, які вимушено переїхали на Львівщину, а також через передачу автобусів для ЗСУ.
Фото зі сторінки Ірини Гримак

Фото зі сторінки Ірини Гримак

Львівська обласна рада та громади області звернулися до партнерів в Польщі, Словаччині, Німеччині, а також до міжнародних допомогових організацій з проханням надати у межах гуманітарної допомоги автобуси для перевезення учнів у новому навчальному році. Про це повідомила голова Львівської облради Ірина Гримак.

За її словами, така ситуація виникла через те, що після прибуття вимушено переселених дітей зросла й кількість учнів. Крім того, школярики передали на потреби ЗСУ.

Читайте також: В Україні оголосили благодійний збір коштів на підручними для п’ятикласників

«Львівщині сьогодні бракує понад 100 шкільних автобусів. Ця ситуація виникла тому, що після прибуття вимушено переселених дітей кількість учнів у Львівській області зросла на 26 тисяч осіб, а громади передали свої школярики для потреб Збройних Сил України ще у перші дні повномасштабного вторгнення», – написала вона.

Нагадаємо, що в Україні оголосили благодійний збір коштів на підручники для п’ятикласників, так як у вересні тисячі школярів 5-х класів можуть залишитися без підручників за програмою Новою української школи (НУШ). Цього року у державному бюджеті на підручники за програмою НУШ для учнів передбачили 1,3 млрд грн, але через повномасштабне вторгнення росії в Україну ці кошти розподілили на потреби Збройних Сил. Саме цьогорічні п’ятикласники мають розпочати навчання за новою програмою.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!