На Львівщині через спалах африканської чуми спалили понад 72 тисячі свиней

6491 1
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

На ТзОВ «Галичина – Захід», що в селі Кавсько Стрийського району, утилізували 72,5 тисяч свиней через спалах африканської чуми на фермі. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Львівській області.

Для утилізації тварин підготували 9 котлованів. У роботах були задіяні 232 людини та 30 одиниць техніки.

Читайте також: Як залучити вигідні кредитні кошти та створити успішне фермерське господарство завдяки програмам Європейського союзу

У межах 3 км від села встановили карантинну зону, де працюють  пости поліції та пости для дезінфекції. В ГУ ДСНС у Львівській області зазначають, що ситуація контрольована.

Нагадаємо, перших хворих тварин на ТзОВ «Галичина – Захід» виявили 16 серпня. Тоді лабораторно встановили, що вони заражені вірусом африканської чуми свиней. Цей вірус є безпечним для людей та інших тварин, але дуже швидко поширюється і становить загрозу для свиней у приватних господарствах та диких кабанів.

Додамо, це перший масштабний спалах АЧС на Львівщині.


Читайте також:
9 Вересня, 2019 10:25
666 ... стільки сала пропало ... зате "свинарчуки" розмножились по всій Україні ... і ніяка чума їх не бере (чомусь) ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!