На Львівщині шкільні їдальні позапланово перевірять на дотримання санітарних норм

2053 1
Попередній огляд виявив порушення у 55% з інспектованих їдалень.
фото: www.telegraf.in.uа

фото: www.telegraf.in.uа

Голова ЛОДА Маркіян Мальський видав розпорядження про те, аби до 1 лютого 2020 року на Львівщині відбулись комісійні огляди шкільних їдалень. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

У межах позапланових комісійних обстежень, проведених у 486 харчоблоках закладів освіти протягом 2019 року, порушення виявили у 55% з них.

Читайте також: Без цукру, без хліба немає обіду. Як змінити меню у львівських школах

«В області є 872 дошкільних закладів, де навчаються 79 тисяч дітей, а також 1194 закладів середньої загальної освіти, де освітою охоплено 282 тисячі дітей. У цих закладах організовано харчування. Згідно із законом, відповідальність за організацію та забезпечення харчування несуть засновники цих навчальних закладів, тобто органи місцевого самоврядування», – каже т.в.о. директора департаменту освіти і науки ЛОДА Ігор Гайдук.

У ЛОДА також розповіли, що протягом 2019 року у закладах харчування на Львівщині зафіксували 20 спалахів гострих кишкових інфекцій. Проведено комісійну перевірку 123 закладів харчування, у 121 з яких виявлено порушення.

Протягом двох наступних тижнів у закладах харчування Львівщині проведуть 10 позапланових перевірок, кажуть в ЛОДА.


Читайте також:
31 Січня, 2020 21:46
Наталя У школах дуже погане харчування, зокрема у школі 92 м. Львова. У дітей постійно болять животи, процвітають кишкові інфекції, сама їжа несмачна
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!