На Львівщині члени ДВК відмовляються йти до виборців, які хворіють на Covid-19

1428 0
На Львівщині є пів сотні спеціальних дільниць, з-поміж яких 15 знаходяться у лікувальних закладах із хворими на Covid-19.
Фото: Trostyanets.info

Фото: Trostyanets.info

Члени ДВК №461311 у місті Сокаль відмовляються йти у день голосування до тих виборців-пацієнтів Сокальської районної лікарні, в яких виявили Covid-19. Водночас головний лікар Кам’янка-Бузької районної лікарні був проти створення дільничної виборчої комісії в його медустанові через поширення коронавірусної інфекції. Про це повідомляє громадська мережа «Опора».

Читайте також: Місцеві вибори пройдуть за новими правилами. Що змінилось?

Спеціальна дільнична виборча комісія №461311 розташована у Сокальській районній лікарні. Ця медустанова визначена, як лікарня першої хвилі, для прийому хворих на Covid-19. До складу ДВК увійшли 6 осіб. За словами голови комісії, члени ДВК відмовляються 25 жовтня у день голосування йти зі скриньками до виборців-пацієнтів, у яких виявлено коронавірусну інфекцію.

«В нас 50 чоловік лежить, два відділення. Вхід закритий. Ми налаштовані до них не ходити. Що нам ті костюми допоможуть. Бюлетень бере хворий, інфекція залишається на бюлетені. Ми маємо рахувати їх, здавати документацію. Ми не лікарі, ми не знаємо, як працювати з такими хворими. Люди, що лежать, за законом мають голосувати. Я пропоную внести їх в список, що вони не можуть пересуватися. Ми до них не йдемо і відповідальності ніякої не несемо. Їх бюлетені заповнюємо як невикористані. Туди ніхто не піде, мені 60 років, є в нас член, якому 75 років. Ніхто не піде на такий ризик», –  розповіла ОПОРІ голова ДВК Тетяна Янівська.

Спеціальна виборча дільниця №460679 (місто Кам’янка-Бузька) розташована у приміщенні районної лікарні. За словами голови Кам’янка-Бузької міської територіальної виборчої комісії Лариси Михальчук, головний лікар медустанови не хотів, аби дільниця відкривалася у приміщенні лікарні через поширення коронавірусної інфекції.

В «Опорі» також кажуть, що у низки членів дільничної виборчої комісії №461807 (місто Стрий) відмовилися працювати у комісії: одні з особистих причин, інші – через те, що ДВК розташована в лікарні, де перебувають пацієнти, хворі на COVID-19.

Загалом у Львівській області є 2127 виборчих дільниць, серед яких пів сотні є спеціальними дільницями, з-поміж яких півтора десятка знаходяться у лікувальних закладах із хворими на Covid-19.

Читайте також: Кандидати на голову Львівської ОТГ. Перелік

Нагадаємо, 25 жовтні 2020 р. в Україні відбудуться місцеві вибори за новим адміністративно-територіальним устроєм. Обиратимуть депутатів місцевих рад та голів об’єднаних територіальних громад – ОТГ. Ці вибори відбудуться у час карантину та пандемії Covid-19, тому для всіх учасників процесу підготували низку нововведень. Детальну інструкцію для виборця та про всі зміни, до яких треба бути готовими, можна прочитати за посиланням. 58% українців знають, за кого голосувати на виборах, а кожен третій очікує фальсифікації.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!