На Львівщині чоловік сплатить штраф 5,5 млн грн за незаконний вивіз коштів за кордон

1363 0
Чоловік намагався вивезти за кордон понад 180 тисяч євро.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині у пункті пропуску «Краківець» затримали чоловіка, який намагався вивезти за кордон понад 180 тисяч євро. За спробу незаконного вивозу коштів суд призначив йому штраф – понад 5, 5 млн грн. 

Джерело: Державний реєстр судових рішень

У травні через митний кордон в пункті пропуску «Краківець» пасажир автомобіля «LEXUS RX350» подав декларацію транскордонного переміщення валютних цінностей у розмірі 180 тис. євро. Чоловік надав довідку із банку, у якій вказувалось, що він зняв кошти зі свого банківського рахунку. Під час детальної перевірки митників банк поінформував, що довідки про зняття коштів чоловіку не надавали.

Читайте також: Двоє чоловіків намагалися незаконно вивезти до Польщі понад 3 мільйони грн

Суд розглянув справу без присутності обвинуваченого, адже він на судове засідання не прибув. Чоловіка визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 МК України та наклали на нього стягнення у виді штрафу в розмірі – 5, 5 млн грн. Постанову можуть оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, на кордоні з Польщею спіймали ухилянтів, які видавали себе за водіїв фур.

 

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!