Мешканець Львівщини за 5 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

2020 0
Правоохоронці затримали чоловіка «на гарячому».
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Мешканець Львівщини незаконного переправляв чоловіків призовного віку за кордон. За 5 тисяч доларів він надав фальшиві медичні довідки про непридатність до військової служби. Про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

«Правоохоронці затримали організатора «на гарячому» згідно ст. 208 КПК України під час отримання останнього траншу грошей та передачі фальсифікованих документів замовнику», — йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Чоловіків можуть зобов’язати повернутися з-за кордону під час війни

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування для встановлення усіх учасників протиправної схеми.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!