На Львівщині чиновники служби захисту споживачів щомісяця «заробляли» 250 тисяч на хабарях

1814 0
Тепер їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.
Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

У Львівській області на митному посту «Городок» поліція викрила групу посадовців Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Львівській області та фітосанітарної лабораторії на корупційній схемі. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області.

Посадовці налагодили схему: вони умисно затягували оформлення продукції, що швидко псується, а за пришвидшення процедури отримання фітосанітарних сертифікатів брали 1-2 тис. грн з кожної фури. Попередньо встановлено, що щомісячна сума неправомірної вигоди, яку отримували посадовці, сягає 250 тисяч гривень.

Читайте також: На Галицькій митниці у Львівській області провели обшуки через хабарників

28 серпня, організаторці та учасникам злочинної схеми повідомили про підозру за ч.3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Всім фігурантам справи обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застав від 105 до 126 тисяч гривень. 

Обвинувальний акт скеровано до суду. За повідомленням прокуратури у Львівській області, підозрюваним загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!