На Львівщині дітей безкоштовно возитимуть до музеїв

2006 0
Учні мистецьких шкіл усіх районів Львівщини отримали змогу безкоштовно відвідувати музеї Львова. Програму «Запізнайся наживо з музеєм» розробили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.
фото: chilango.com

фото: chilango.com

«Наше завдання усіляко сприяти розвитку і шліфуванню молодих талантів, – зазначила директор департаменту Христина Береговська. – Програма «Запізнайся наживо з музеєм» відкриває для дітей нові можливості комунікації через мистецтво зі світом».

За словами Христини Береговської, учні мистецьких шкіл відвідуватимуть музеї Львова щомісяця. Про транспортне забезпечення подбають районні державні адміністрації, а департамент з питань культури ЛОДА організує безкоштовне відвідування того чи іншого музею. Дирекції усіх мистецьких шкіл надіслали перелік музеїв, які хочуть відвідати їх вихованці.

Діти з мистецьких шкіл Буського району уже побували у кількох музеях Львова. Зокрема, вони ознайомилися з експозиціями музею Тюрма на Лонцького, музею Івана Франка та Національного музею імені Андрея Шептицького.

Загалом у Львівські області налічується 74 мистецькі школи, де навчається 22 725 дітей.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!