На Львівщині діють рейдові групи для виявлення паліїв сухої трави

1442 0
Уже спіймали на «гарячому» 21 палія, на яких склали адміністративні протоколи.

На Львівщині з початку року зафіксували 940 пожеж сухої трави. Так, свою роботу розпочали спеціальні рейдові групи, аби виявити порушників. Паліїв виявили у Яворівському, Стрийському, Львівському та Червоноградському районах. Уже спіймали на «гарячому» 21 палія, на яких склали адміністративні протоколи.

«Як тільки на Львівщині потепліло, вмить активізувались палії сухої трави. «Господарі» спалюють сухостій на своїх присадибних ділянках, у полях, біля хат. Шановні «господарі» запам’ятайте або десь собі запишіть – спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності є заборонене», – зазначають у пресслужбі ГУ ДСНС України у Львівській області.

Читайте також: Львів’ян закликають не cпалювати сухостій

Окрім цього, паліїв карають законом у вигляді штрафу:

  • для громадян від 3 060 до 6 120
  • для посадових осіб 15 300 до 21 420

 

Слід памятати, що в час, коли рятувальники залучаються до ліквідації пожеж сухої трави, хтось з людей може потребувати допомоги.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!