На Львівщині для хворих на коронавірус розгорнуть 400 додаткових ліжкомісць

1083 0
Ці заклади мають відповідну матеріально-технічну базу і, що найголовніше, – кисневу підтримку.
Фото: Martha Dominguez de Gouveia

Фото: Martha Dominguez de Gouveia

На Львівщині функціонувало 14 стаціонарів, де госпіталізують хворих на коронавірус, один з них – лікарня ОХМАТДИТ, в якій надають медичну допомогу дітям. Відтепер до переліку Covid-закладів охорони здоров’я області внесли Львівський перинатальний центр (де госпіталізуватимуть вагітних з коронавірусом) та 8-му міську клінічну лікарню Львова.  Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Ліжкова мережа для госпіталізації хворих на коронавірус в області становить 3 300 ліжок, з яких 94% забезпечені киснем. Включення ще двох закладів охорони здоров’я до цього переліку забезпечить додаткових 400 ліжок з киснем», – каже він. 

Читайте також: Львівщина – серед лідерів. За добу до лікарень потрапили 174 людини з Covid-19

За словами головного медика Львівщини, ці заклади готові до роботи з коронавірусом, мають відповідну матеріально-технічну базу та кадровий потенціал, і що найголовніше – кисневу підтримку.

Нагадаємо, що на Львівщині, за даними ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на 3 жовтня зареєстровано 152 546 підтверджених випадків захворювання, з них у Львові – 73 238, за останню добу в області 536 підтверджених випадків, з них у Львові –190.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!