На Львівщині Добротвірська ТЕС аварійно зупинила енергоблок

1859 0
Споживачі надалі отримують стабільну і безперебійну подачу електроенергії.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

На електростанціях групи енергетичних компаній ДТЕК аварійно зупинено два енергоблоки. Один з них – блок №5 Добротвірської теплової електростанції, що входить до ДТЕК Західенерго. Про це у своєму Тelegram-каналі написав голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

За словами Андрія Геруса, основна причина – несправність автомата безпеки. Також на аварійний ремонт зупинено блок №2 Ладижинської ТЕС, що також входить у ДТЕК Західенерго. Причина зупинки блоку – шум у топці котла.

Читайте також: ДТЕК рекордно підвищила вартість електроенергії для Заходу України

«Такі зупинки енергоблоків суттєво ускладнюють роботу енергосистеми, а сьогодні вночі температура впаде до -14 градусів. Тим не менше системний оператор Укренерго збалансовує ситуацію за рахунок інших джерел, всім споживачам є стабільна та безперебійна подача електроенергії», –додав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!