На Львівщині додатково виділили 50 млн грн на облаштування місць для проживання переселенців

1047 0
Загалом ремонти виконують у 20 закладах, що має забезпечити створення додаткових 2 тисяч місць для проживання переселенців.
Фото: shpalta.media

Фото: shpalta.media

Для облаштування місця для проживання внутрішньо переміщених осіб на Львівщині виділили ще 52 млн грн. У межах Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області передбачили фінансування ремонтів закладів для створення додаткового 621 місця для проживання ВПО. Відповідне розпорядження підписав начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

Йдеться про:

  • 2 гуртожитки освітніх закладів (Вище професійне училище №35 м. Стрий та Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка) на суму 19,2 млн грн (462 ліжкомісця);
  • 4 житлових корпуси закладів соціального захисту (Грушківський, Ходорівський, Монастироцький психоневрологічні інтернати, Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу) на суму 21,7 млн грн (159 ліжкомісць для людей, які потребують додаткового догляду);
  • 5 освітніх закладів, ремонти на яких тривають у межах Програми (Червоненське ВПУ, Новороздільський політехнічний фаховий коледж, Червоноградський гірничо-економічний фаховий коледж, Сокальський та Меденицький професійні ліцеї) на суму 11,1 млн грн.

 

Загалом, за словами Максима Козицького, у межах Програми ремонти виконують у 20 закладах, що має забезпечити створення додаткових понад 2,1 тисячі місць для проживання переселенців. Загальний обсяг фінансування з обласного бюджету становить 105,9 млн грн.

Читайте також: У 80-ти школах Львова тимчасово проживають переселенці

Нагадаємо, що у навчальних закладах Львівщини тимчасово проживають близько 7 тис. внутрішньо переміщених осіб. Зараз для них шукають відповідні житлові приміщення, аби відселити, а у школах з 1 вересня відновити офлайн-навчання. Водночас з львівських шкіл, як повідомляв під час стріму Tvoemisto.tv в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко, до 15 липня у планують виселити вимушених переселенців. Для них шукали та готували місця, де ті зможуть мешкати
 
Попередньо для ремонту 14 гуртожитків закладів професійно-технічної і фахової передвищої освіти, в які зможуть поселити внутрішньо переміщених осіб, з обласного бюджету скерували на ремонт 54 млн грн.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!