На Львівщині дофінансують добудову велотраси зі Славського до Волосянки

1452 0
Велосипедна траса пролягатиме від залізничного вокзалу у селищі Славське до села Волосянка. Її протяжність становить майже 7 км.
Фото: Ecohotels.in.ua

Фото: Ecohotels.in.ua

Щоб завершити будівництво велотраси зі Славського до Волосянки з Львівського обласного бюджету додатково виділять 1 млн 900 тис. грн. Таке рішення прийняла комісія з питань історико-культурної спадщини та туризму, повідомляє Львівська обласна рада.

Читайте також: У горах Львівщини прокладають велодоріжку та велотрасу

За словами голови комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Івана Щурка, велосипедна траса пролягатиме через мости над річкою, від залізничного вокзалу у селищі Славське до села Волосянка. Її протяжність становить майже 7 км. Реалізацію проєкту мали завершити у грудні 2021 року.

Проєкт фінансується з програми секторальної підтримки. З державного бюджету у 2019 році на будівництво велодоріжки виділили близько 10 млн грн, з обласного бюджету в рамках «Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області» на початку 2021 року було передбачено 400 тис. грн, а з бюджету Славської громади – понад 5 млн грн.

Як зазначила начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака, цього року вздовж велодоріжки встановлять металеві конструкції, як інтерактивну складову, а саме «Велоквест» для тих, хто подорожуватиме за цим маршрутом. Під час виконання 11 завдань квесту, велосипедисти зможуть більше дізнатися про місцевість, отримати позитивний настрій і перевірити свою спритність та фізичну підготовку.

Читайте також: «ВелоБескиди». Між Східницею та Трускавцем побудують велотраси і нові маршрути

«У відсотковому значенні 70% виконання проєкту цього року профінансувала Славська громада, а 30% – бюджет Львівської області», – каже Наталія Табака.

Будівництво велотраси зі Славського до Волосянки здійснюють в рамках проєкту регіонального розвитку «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині».

Нагадаємо, завершити і здати в експлуатацію велотрасу мали у 2021 році. Також між Східницею та Трускавцем побудують велотраси і нові маршрути. За ідеєю «ВелоБескидів» у цій місцевості мають облаштувати байк-парк, велодоріжки й велотраси різної складності (загалом 34,32 км), прокласти пішохідні туристичні маршрути (загальна довжина 59,64 км). Серед іншого також облаштують оздоровчу трасу-«терренкур», яка передбачає чергування пішохідної прогулянки із фізичними навантаженнями. Також у межах проєкту планують побудувати оглядову вежу на горі Цюхів Верх (приблизно 940 метрів над рівнем моря) поблизу села Орів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!