На Львівщині довакцинують від кору дітей, котрі ще не мають щеплень

6395 3
Кампанія з довакцинації в першу чергу стосуватиметься тих, хто пропустив щеплення або купив довідку про вакцинацію від кору.
фото: vesti.dp.ua

фото: vesti.dp.ua

На Львівщині розпочнуть кампанію з довакцинації нещеплених від кору дітей віком від 6 до 18 років. Про це під час брифінгу у Львові повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Читайте також: Що треба знати про кір

«Будуть довакциновувати тих дітей, які з різних причин не були щеплені від кору за календарем за останні 10-15 років. В Україні продовжується спалах кору, і за минулий рік захворіли 54 тисячі людей», – розповіла Уляна Супрун.

Планування кампанії з довакцинування розпочнуть із наступного тижня. За цей час МОЗ спільно з Центром громадського здоров’я, ЛОДА та UNICEF в Україні мають визначити, де та скільки дітей нещеплені, поспілкуватися з батьками та учителями, аби переконати їх, що щеплення – єдиний захист від кору. Після чого у середині лютого розпочнуть саму кампанію.

«Нині на території Львівської області є приблизно 20 тисяч дітей, котрі не мають одного або обох планових щеплень. Водночас на території області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії ("Пріорикс") та США (MMR-ІІ), яка має сертифікати та рекомендації ВООЗ», – каже генеральний директор ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Володимир Курпіта.

Вакцинувати школярів віком від 6 до 18 років планують упродовж двох тижнів за безпосередньої згоди батьків. Планове вакцинування відбуватиметься за календарем. Кампанія з довакцинації в першу чергу стосуватиметься тих, хто, за словами Уляни Супрун, пропустив щеплення або купив довідку про вакцинацію від кору. Після Львівщини, цю кампанію планують поширювати на інші області з низьким рівнем вакцинації.

Читайте також: Охочі є, а місця – немає. Репортаж із львівської амбулаторії

Нині Львівська область лідирує по захворюваності на кір – понад 11 тисяч хворих, що становить 22% від усіх захворювань в Україні. Двоє осіб уже померли від ускладнень від кору.

Довакцинація відбуватиметься таким чином: до шкіл та навчальних закладів приїжджатимуть мобільні кабінети, готові вакцинувати дітей без щеплень, у яких є письмова згода від батьків. Попередньо дитину оглядатимуть та вимірюватимуть температуру на предмет протипоказів.

Читайте також: Чи можна вберегтися від кору і що робити, коли хвороба таки прийшла

Нагадаємо, за законом школярам та дошкільнятам, котрі не мають календарних щеплень, заборонено відвідувати навчальні заклади.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
3 Січня, 2019 23:28
Volodymyr Давно пора! Правильне рішення.
3 Січня, 2019 19:15
Олена Що це таке!? Це Саласпилс?!? Хай Супрун, спочатку свою дитину народить.
3 Січня, 2019 18:17
Петро На щастя, батьки розуміють, що єдиний вихід не захворіти на кір або легко його перенести, це не вакцинуватися. Вакцина вбиває імунітет, всесвітньовідомі наукові дослідження це підтверджують. Хтось дуже хоче зменшити кількість українців, пропагуючи вакцинацію,- не вдасться.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!