На Львівщині двічі на тиждень курсуватиме гуманітарний потяг, який везтиме біженців до Чехії

1855 0
У ЛОВА планують, що потяг до Чехії курсуватиме двічі на тиждень.

З Львівщини, від станції Мостиська до чеського міста Брно двічі на тиждень курсуватиме гуманітарний поїзд. До України потяг везе допомогу, утім з України евакуйовує людей, які через війну шукають притулку за кордоном. Про це повідомив Юрій Бучко, заступник начальника Львівської ОВА.

Учора, 27 березня поїзд прибув до Львова з Брно вже вчетверте та привіз 15 т гуманітарної допомоги. Назад він вирушить разом з людьми, які шукають притулку від війни в Чехії.

«Плануємо, щоб цей потяг курсував двічі на тиждень. Це дасть можливість привозити гуманітарну допомогу, а з України наші мешканці поїдуть у Чехію. Проблем на кордоні з проходженням митного контролю немає, хоча це і займає трохи часу. В майбутньому хочемо облаштувати на одній із залізничних станцій у Мостиськах тимчасовий митний пост для прикордонників», — зазначив Юрій Бучко.

«Укрзалізниця» призначила низку евакуаційних поїздів з Києва, Харкова, Дніпра та Краматорська до Львова, Івано-Франківська, Ужгорода



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!