На Львівщині двоє перевізників через порушення сплатять по 17 тисяч гривень

1259 0
Також патрульна поліція склала 20 адміністративних протоколів на перевізників.

На Львівщині тривають рейди міжнародних, приміських та міжміських перевізників. Під час перевірок у двох районах області «Укртрансбезпека» склала акти про порушення щодо двох перевізників. Крім того, правоохоронці оформили 20 адміністративних протоколів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький.

Читайте також: Через порушення на Львівщині проведуть рейди міжнародних, приміських та міжміських перевізників

З його слів, перевірки здійснюють по трьох категоріях – регулярні, міжнародні та нелегальні перевезення. Основний акцент на дотриманні правил безпеки руху, оскільки через війну перевізники стали менше звертати увагу на це.

«Минулого тижня були вже два виїзди мобільної групи. 27 липня перевіряли у Стрийському районі, зокрема у Моршині та Стрию, де «Укртрансбезпека» склала два акти про порушення ст. 35 (йдеться про порушення щодо пасажирських перевезень, які можуть здійснювати автобуси та таксі на замовлення – ред.)  та ст. 39 (йдеться про порушення щодо документів, на підставі яких виконуються пасажирські перевезення – ред.) закону «Про автомобільний транспорт». У разі підтвердження передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Так само патрульна поліція під час цього рейду склала 11 адміністративних протоколів, за це санкція покарання – 1700 грн. Ще одна перевірка була 29 липня у Яворівському районі. Там склали 9 адмінпротоколів», – повідомив Степан Рудницький.

Наразі рейди перевізників на Львівщині продовжують. Мета перевірок щодо нелегальних перевезень – мінімізувати можливості або зовсім припинити такі. По міжнародних перевізниках інформація про виявлені порушення передається організатору – Міністерству інфраструктури, яке вирішує подальші дії – стягнення штрафу чи розірвання договору з перевізником.

Читайте також: До прикордонного села на Львівщині курсуватиме новий автобусний маршрут. Графік руху

За організацію регулярних перевізників відповідальною є Львівська ОВА, відтак, саме вона вирішує, коли слід припиняти співпрацю з тим чи іншим перевізником. Як правило, зі слів Степана Рудницького, якщо адмінштраф накладається вперше, це не є підставою для розірвання договору.  

Нагадаємо, Львівська ОВА спільно з «Укртрансбезпекою» та Нацполіцією перевіряють міжнародних, приміських та міжміських перевізників щодо безпечного перевезення пасажирів. Такі рейди розпочали минулого тижня.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!