На Львівщині фіксують стрімке зростання кількості хворих на Covid-19

3939 0
Нового різновиду штаму «Омікрон» на Львівщині ще не виявили, але ризик поширення є.
Фото: livingstonenterprise.com

Фото: livingstonenterprise.com

На Львівщині за останні два тижні зросла кількість хворих на коронавірус. За цей час зафіксували 117 нових випадків, що у 2,4 рази більше, ніж за попередні тижні. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко.

«У період з 11 до 24 липня на Львівщині провели 721 досліджень, з яких 117 – позитивні. Впродовж останніх 14 днів у Львівській області спостерігається ріст захворюваності в 2,4 рази. За увесь період підтвердили 307 735 випадків захворювання», – каже вона.

Читайте також: В Україні виявили новий різновид штаму «Омікрон»

Основна частка хворих за останні два тижні, а це 43,6 %, зареєстрована у Львівському районі, 18,8% – у Стрийському, у Золочівському – 17,9%. Перевищення середньообласного показника захворюваності зареєстрували у Золочівському районі – на 175,52 %, Стрийському – на 43,84 % та Червоноградському – на 10,34%.

Що стосується нового різновиду штаму «Омікрон» – типу «ВА.5», то його на Львівщині ще не виявили, але ризик поширення є.

«Новий штам коронавірусу має високу заразність, але його перебіг не важкий», – каже епідеміологиня.

Читайте також: На Львівщині зросла кількість госпіталізованих унаслідок Сovid-19, є імовірність нової хвилі

Як зазначила Наталія Іванченко-Тімко, якщо людина захворіла, потрібно сидіти вдома і звернутись до медичного працівника. Не варто забувати й про вакцинацію, адже найпростіше гостре респіраторне захворювання може бути коронавірусною хворобою. Зокрема, другу бустерну дозу вакцини в кабінетах щеплень вже можуть зробити люди похилого віку та ті, хто мають хронічні захворювання. Також не варто забувати про правила «кашльового етикету» та гігієну рук.

Нагадаємо, що в Україні виявили новий різновид штаму «Омікрон» – тип «ВА.5». Наразі 7 таких випадків вдалось знайти у Чернівецькій області, але не виключено, що підтип «Омікрону» вже є в інших регіонах.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!