На Львівщині готують територію для будівництва нового заводу

4279 0
Вже цьогоріч у місті Броди французький концерн «Nexans» розпочне будівництво нового заводу з виготовлення електричних кабельних мереж. Учора голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка спільно із заступником Іриною Гримак оглянули територію під будівництво заводу.
фото: kaskadbud.com.ua

фото: kaskadbud.com.ua

Як відомо, інвестор на аукціоні отримав право оренди 5,9 гектарів землі на вулиці Чупринки у місті Броди. У середу, 13 липня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка спільно із заступником Іриною Гримак здійснив робочу поїздку у Бродівський район. Вони оглянули територію під будівництво заводу з виготовлення кабельно-провідникової продукції компанії «Nexans» у місті Броди, а також зустрілися з генеральним директором підприємства «Електроконтакт» Андрієм Гаврильчиком та головою правління АТ «Агробудмеханізація» Володимиром Шалімовим.

Майбутній завод «Nexans» спеціалізуватиметься на виробництві електричних кабельних мереж для провідних світових автовиробників. Загалом компанія «Nexans» планує інвестувати понад 120 мільйонів гривень та працевлаштувати близько 2-х тисяч людей.

Як повідомляло Tvoemisto.tv раніше, під час земельних торгів з продажу прав оренди на цю ділянку перемогу здобуло дочірнє підприємство концерну «Nexans» – ТзОВ «Електроконтакт Україна», яке вже працює на Львівщині Відтак інвестор може розпочати будівництво вже навесні.

За словами міського голови міста Броди Анатолія Белея, компанія отримала землю у користування терміном на 49 років. Зокрема, під час аукціону річна плата за оренду зі стартової ціни у 187 тисяч виросла до майже 280 тисяч гривень, які підприємство сплачуватиме у місцевий бюджет.

Нагадаємо, що майбутній завод у Бродах спеціалізуватиметься на виробництві електричних кабельних мереж для провідних світових автовиробників. Вже орієнтовно у першому кварталі 2017-го року, він може розпочати роботу. Загалом компанія Nexans планує інвестувати понад 120 мільйонів гривень та працевлаштувати близько 2-ох тисяч людей.

Довідка. «Nexans» – французьська компанія виробник кабельно-провідникової продукції. На сьогодні Nexans є другим у світі виробником кабелів. Виробничі потужності розташовані у 40 країнах світу, у складі компанії працює близько 27 000 співробітників. Загальні продажі сягають 6 мільярдів євро на рік.

Додамо, що ТзОВ «Електроконтакт Україна», яке є дочірнім підприємством компанії Nexans, уже має свої підприємства на Львівщині.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!