На Львівщині громада виступила проти перейменування села

3529 0
Мешканці Андріївки Буського району на Львівщині виступають проти перейменування села в рамках декомунізації. 19 травня село стало називатися Мармузовичами, однак його жителі вже збирають підписи, щоб скасувати відповідну постанову Верховної Ради і повернути стару назв.
фото: google.com.ua/maps

фото: google.com.ua/maps

В Андріївці обурюються, що село називалось Мармузовичами до 1630 року, з 1630 до 1946 року — Ферлеївка. А у 1939 році на честь комуніста Андреєва село почало носити назву Андріївка. Проте мешканці вже давно пов’язують цю назву з ім’ям апостола Андрія Первозванного, – повідомляє місцеве видання Буський медіа-портал.

На громадських слуханнях назву села вирішили не змінювати, розповідав сільський голова Андріївки Михайло Романів. Тож рішення Верховної Ради сприйняли з обуренням.

На сході села 22 травня мешканці заявили, що готові перекривати дороги та проводити протестні акції. У селі також збирають підписи проти перейменування.

24 травня Андріївська сільська рада прийняла рішення підтримати громаду села та надіслати телефонограму голові Верховної Ради України Андрію Парубію з проханням не підписувати Постанову Верховної Ради України стосовно перейменування села Андріївки на Мармузовичі.

Нагадаємо, 9 травня, в рамках декомунізації, на Львівщині два села змінили свою назву. Згідно рішення українського парламенту село Андріївка Буського району перейменовано на село Мармузовичі, а село Максимівка Терлівської сільської ради Старосамбірського району відтепер носитиме назву Лібухова. 

Джерело: zaxid.net.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!