На Львівщині хочуть запровадити електронну картку жінки-пацієнтки

1379 1
У Львівській області готуються впровадити електронну медичну картку жінки-пацієнта.

Відповідний програмний продукт розроблять у межах Спільного зі Світовим банком проекту МОЗ України "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" субпроекту "Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлиних технологій". Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я ОДА.

Читайте також: Без черг, але за записом: що хочуть змінити в поліклініках

Ця закупівля передбачає створення електронної медкартки жінки-пацієнта, що працюватиме від амбулаторії сімейної медицини до центру третинного рівня в області. "Така програма допоможе персоніфікувати дані та слідкувати за станом обстеження, результатами аналізів кожної жінки як лікареві, так і пацієнтові самостійно, – говорить т.в.о. директора департаменту Ірина Микичак. – Також з метою впровадження програмного продукту, у межах закупівлі, буде придбана комп’ютерна техніка та серверне обладнання".

Зокрема, для покриття усіх амбулаторій сімейної медицини комп’ютерною мережею за кошти обласної Програми боротьби з онкологічними захворюваннями у Львівській області на 2017 – 2020 роки на забезпечення співфінансування субпроекту буде придбано додатково комп’ютерну техніку для амбулаторій області.

Читайте також: Найміть собі лікаря: українців очікує кардинальна реформа медицини

Довідка. Спільний зі Світовим банком проект МОЗ України "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" спрямований на підтримку реформування системи охорони здоров'я та націлений на досягнення трьох основних завдань: боротьбу з неінфекційними захворюваннями, з акцентом на профілактику; поліпшення якості та ефективності медичної допомоги; оптимізацію та реструктуризацію лікарень і амбулаторних послуг вторинного рівня.

Проект реалізовується у 2015-2020 роках у 8-ми областях України: Волинській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Закарпатській, Полтавській, Рівненській та Львівській областях.


Читайте також:
16 Березня, 2017 14:32
axab Новоушицька селищна об’єднана територіальна громада втілює суттєві зміни у розвиток інфраструктури:
[***]://pvisti.info/index.php/politics/2993-i-navedut-poriadok
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!