На Львівщині хочуть збудувати нову частину дороги, що з'єднає Львів та Броди

11860 0
Наступного року пропозиції подадуть на погодження «Укравтодору» та розроблятимуть нову проєктно-кошторисну документацію.
фото: ілюстративне, INSPIRED

фото: ілюстративне, INSPIRED

Служба автомобільних доріг у Львівській області напрацьовує пропозиції стосовно будівництва нового відрізку дороги Київ – Чоп, які вже представили на розгляд технічної ради «Укравтодору». Новий відрізок має з'єднати Львів та Броди. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник Служби Олег Береза.

Після цього, за його словами, формуватимуть передпроєктні пропозиції, досліджуватимуть, як буде пролягати дорога. А наступного року подадуть пропозиції на погодження «Укравтодору» та розроблятимуть нову проєктно-кошторисну документацію.

Читайте також: У Львові планують побудувати середнє транспортне кільце. Для цього продовжать дві вулиці

«Було б краще, якби ми збудували нову дорогу І категорії, де буде чотири смуги. На передпроєктних умовах подивимося, наскільки це дорожче, ніж робити реконструкцію», – каже він.

Окрім цього, розглядають варіант будівництва дороги, як концесійної. Тоді, – продовжує Олег Береза, – той, хто захоче проїхати швидше і безпечніше, буде платити, а хто не хоче платити, їхатиме іншою, як альтернатива.

«М-06 – це одна з найнавантаженіших шляхів, що веде до Києва, сюди сходяться потоки з різних областей. Тут доволі серйозний трафік і, окрім того, рельєф дороги – складний, особливо на ділянці від Буська до Львова, де є багато поворотів і внаслідок цього аварій. Перед нами стоїть завдання дати можливість водіям швидко і безпечно проїжджати, минаючи населенні пункти», – додає він.

Читайте також: На Львівщині побудують 24-метровий міст, який покращить сполучення чотирьох районів

Олег Береза також зазначає, що теперішня дорога є в хорошому стані, однак через насичений трафік і те, що там лише дві смуги, утворюється багато дорожньо-транспортних пригод.

Нагадаємо, що вчора, 23 грудня, Кабінет міністрів встановив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільною дорогою загального користування, побудованої на умовах концесії. Вартість коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривень.  Першою платною дорогою має бути «Львів – Краковець», будівнитцво якої анонсують ще з 2015 року.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!