Політична реклама

На Львівщині є 79 бомбосховищ, які придатні до укриття

2727 0
Із 966 бомбосховищ у Львівській області лише 79 можна використовувати.

383 захисних споруд є непридатними, а у 504 сховищах зараз ведуться роботи з відновлення, повідомляє Zaxid.net.

Про розповів директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олексій Титаренко. Ці укриття у час бомбардування можуть сховати трохи більше 255 тис. осіб.

Олексій Титаренко зазначив, що на об’єкт можна потрапити лише з дозволу власника. В області сховища перебувають у державній, комунальній і приватній власності. Зокрема, свої захисні споруди має Львівська залізниця, «Львівводоканал», «Львівгаз», «Львівобленерго» та інші підприємства.

Він наголосив, що бомбосховища в першу чергу призначені для робітників підприємств, які забезпечують життєдіяльність у місті, укриття нетранспортабельних хворих і медперсоналу. За наявності вільних місць, місцева влада може дозволити приймати населення. «Або мешканці можуть сховатися у підвалах, підземних паркінгах, навіть у цокольних приміщеннях», - сказав Олексій Титаренко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!