На Львівщині із понеділка 54 школи працюватимуть у звичайному режимі – офлайн

7878 0
54 школи на Львівщині навчатимуться у звичайному – очному форматі, кілька – у змішаному, решта – дистанційно

З понеділка, 14 березня, більшість шкіл у Львівській області починають навчання в дистанційному режимі. Але близько пів сотні шкіл, які розпочнуть навчання в очному форматі. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив начальник Департаменту освіти і науки Львівщини Олег Паска.

Читайте також: Із понеділка школи на Львівщині повертаються до навчання

«Війна Росії проти України спрямована не лише вбивати людей, а й знищити майбутнє – освіту. Ми цього допустити не можемо», – каже Олег Паска.

Зокрема, за його словами, 54 школи на Львівщині навчатимуться у звичайному – очному форматі, кілька – у змішаному, решта – дистанційно. Також на навчання виходить профтехосвіта. У них буде гнучкий графік – окремим групам навчання вестимуть очно, інші – дистанційно, щоб навчально-виховний процес був належним чином забезпечений.

Крім того, як зазначив Олег Паска, із понеділка запускають волонтерський проєкт «Дистанційна школа», щоб дати можливість дітям, які не мають можливості відвідувати школу, могли навчатися дистанційно. Будуть сформовані класи.

Читайте також: Як дітям-переселенцям на Львівщині долучитися до навчання у школах

Станом на сьогодні, у школі вже зареєструвались 1 301 учень. З них 57% учнів з Харківської області, 21% – з Київщини.

З Львівщини зареєструвались 9,5% дітей. Ще 8% учнів – це ті, які виїхали за кордон – від Італії до Литви.

Нагадаємо, що з понеділка, 14 березня, повертаються з канікул і відновлюють навчання також школи Львівщини. Навчальний процес у школах буде індивідуальний, у залежності від закладу освіти та ситуації у ньому. Будуть різні форми навчання – від очної, змішаної і до дистанційної. Щоб зареєструватися у школі дистанційного навчання, можна  перейти за посиланням

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!