На Львівщині коронавірус діагностували у хворого, який помер ще 17 травня

7495 0
Це уже 67-ма смерть внаслідок інфікування коронавірусом.
Фото: freepik

Фото: freepik

Коронавірус діагностували у 82-річного чоловіка, якого госпіталізували 13 травня. Він перебував на апараті штучної вентиляції легень у госпіталі ветеранів ім. Юрія Липи. Помер 17 травня. Covid-19 методом ПЛР підтвердили уже після смерті.

Читайте також: В Україні від коронавірусу одужали понад 10 тисяч людей

Уже кільком пацієнтам на Львівщині коронавірус підтвердили посмертно.

Загалом у Львівській області на коронавірусну хворобу захворіли 1988 людей. Одужали вже 492 пацієнти.

Нагадаємо, як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора Лабораторного центру МОЗ у Львівській області Олег Когут, місцеві лабораторії не справляються із великою кількістю матеріалу на ПЛР-аналіз.

Так, щодня у Львівський обласний лабораторний центр МОЗ надходить близько 800 зразків матеріалів для аналізу на Covid-19, а усі лабораторії Львова можуть зробити 500, тож матеріал накопичується і доводиться шукати допомоги в інших регіонах. 

У Львівській області ПЛР-тести на Covid-19 роблять у Лабораторному центрі МОЗ, у лабораторії Інституту епідеміології Львівського медуніверситету, у лабораторії військового госпіталю, Центру легеневого здоров’я та Держпродспоживслужби.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!